Mimmonens muija?

“Innostuja, kirjoittaja, mouho.”

Olen puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta siinä korviaan myöten kahlaava yhteiskunnallinen keskustelija ja kaikesta kiinnostunut. Minulle luontevin tapa osallistua on kuunnella, katsella ja kirjoittaa – kaikkia niitä kriittisesti. Työkseni tutkin suomen murteiden tutkimushistoriaa Turun yliopistossa.

Silloin kun en tappele internetissä, käyn museossa, teatterissa ja Paratiisihotellissa inspiroitumassa taiteesta ja ihmisten kummallisuudesta. Pienviljelen, mökkeilen ja pidän viskeistä ja kauniista kengistä. Perheeseeni kuuluu tärkeiden ja rakkaiden ihmisten lisäksi kaksi welsh corgi pembrokea, Myrsky ja Marski.

Ansiot & luettelo

Asiantuntija ja tutkija – Työkokemukseni, luottamustehtävieni sekä järjestötoiminnan kautta tunnen erityisen hyvin yliopistopolitiikkaa sekä työmarkkinapolitiikkaa. Lisäksi olen perehtynyt ja asiantunteva keskustelija politiikkaan, yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon, komiikkaan, viihteeseen sekä taiteeseen kytkeytyviin aiheisiin liittyen. Tutkimustyöhöni liittyvä erikoisosaamisalueeni on suomen kielen alueellinen vaihtelu ja sosiolingvistiikka sekä tieteenfilosofia ja -sosiologia.

Kirjoittaja – Kirjoitan sekä yhteiskunnallisia että kaunokirjallisia tekstejä ja akateemista tekstiä työkseni. Olen koulutukseltani suomen kielen maisteri ja luova kirjoittaja, joten ymmärrän paitsi tekstin rakenteita ja oikeakielisyyttä myös sitä, miten tekstillä tenhotaan lukija ja rakennetaan draamaa.

Esiintyjä – Olen kokenut ja monipuolinen esiintyjä, jolta todistettavasti luonnistuu oivallisesti monenlaiset esiintymistilanteet juontamisesta ja paneelikeskustelusta stand up’iin ja akateemisiin esitelmiin.

Tässä ansioluetteloni, johon on listattu (ainakin melkein) kaikki, mitä olen ikinä tehnyt.

Menu & hinnasto

Tässä asioita, joissa olen hyvä, ja joita voit palkata minut tekemään.

Kirjoittamisen ohjaaminen – Hyvä, kiinnostava teksti on kahta asiaa: matematiikkaa ja runoutta. Kirjoittamiskoulutuksessani lähestyn pienryhmien kanssa tekstiä toisaalta rakenteen ja kielen näkökulmasta, toisaalta tekstin tuottamisen eli luovuuden näkökulmasta. Koulutuksen keskiössä on tietenkin ryhmä: sen ihmisten ja toisaalta tilaajaorganisaation tarpeet.

Kirjoittaminen – Teen yksittäisiä vierailijakirjoituksia ja kolumnitekstejä tilauksesta. Kirjoitan mielelläni asiakkaan toivomasta teemasta, mutta keksin myös itse näkökulmia ja sanottavaa ongelmitta.

Esiintyminen – Olen pitänyt kehuttuja alustus- ja keskustelupuheenvuoroja ammattiliittojen kehittämiseen, yhdenvertaisuuteen, järjestötoimintaan ja komiikkaan liittyen. Lisäksi olen juontanut tapahtumia menestyksekkäästi (lisätietoja, ks. CV).

Palkkioni on muutamasta muuttujasta (organisaatio, aika, paikka, etukäteisvalmistautumisen tarve) riippuen noin 100 euroa tunnilta.

Palautetta

“[T]yöpaja oli mukavan rento ja siellä sai laukoa välillä jopa todella paskojakin läppiä. Hyvä! Tämä on hyvä, koska ainakin itselleni on oleellista, että tällaisessa melko intiimissä luovaan tekemiseen liittyvässä työpajassa voi olla estoitta mukana! Nopeatempoiset lämmittelytehtävät olivat hyviä orientoimaan kirjoittamiseen.”
Kirjoita kiinnostavasti kuivista aiheista -tekstityöpajan osallistujapalaute, syksy 2016

“Rakastuin, varsinkin Aarikkaan.”
“Erittäin herättelevät ja taitavat puhujat! Ravistelivat hyvin, mutta analysoivat myös rehellisesti omaa työtään ja toimintakenttää. Todella nappi valinta seminaarin alkuun.”
Akavan opiskelijavaltuuskunnan kokoontuminen (syksy 2017), jossa puhuin otsikolla “Kuule Akavan elämä ja kuolema”

“Virkistävä asennemuija jo niin nähtyjen puhujien tilalla! Katsotaan asioita vähän eri vinkkelistä välillä.”
Humanisti 2020 -tapahtuma Tampereella ja Helsingissä talvella 2016, yleisarvosana palautteissa esiintymiselleni 4,1 (asteikolla 1-5)

“Yks parhaimmista kohista talvipäivii!”
Suomen lukiolaisten liiton talvipäivät 2017, jossa puhuin otsikolla “Yhdenvertaisuudesta, vitsihuumorista ja mielensäpahoittamisesta”